Episcopul Sofronie al Oradiei a vizitat un cămin pentru persoane varstnice

Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a vizitat duminică așezămantul pentru persoane varstnice din localitatea Ponoară, județul Bihor.�

Centrul dedicat persoanelor in varstă care au un grad mare de dependență față de ingrijitori aparține Parohiei Ponoară. Ierarhul a fost intampinat de Părintele Laurențiu Lazăr, consilier social-filantropic la Centrul Eparhial al Episcopiei Oradiei, și de Marcela Tomuța, asistent social și coordonator al căminului.

Preasfinția Sa i-a binecuvantat pe varstnicii așezămantului și le-a adresat un indemn de sporire a nădejdii in puterea și ajutorul Domnului Iisus Hristos.

Vizita ierarhului la centrul pentru persoane varstnice face parte din activitățile dedicate anului omagial al pastorației și ingrijirii bolnavilor.

In dimineața zilei de duminică, Preasfințitul Părinte Sofronie a oficiat Sfanta Liturghie la Biserica din localitatea Ponoară, unde a hirotonit un preot și un diacon.

Centrul rezidențial pentru varstnici ocrotit de Sfantul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon� a fost deschis in 2018 și se află sub coordonarea Asociației Filantropia Ortodoxă Oradea.

Foto credit: Episcopia Oradiei


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 88

Id: 80354

Data: Feb 21, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).