Tinerii voluntari pregătesc Marșul pentru viață 2024: Pe ce traseu se va desfășura la București

Săptămana aceasta, voluntarii asociațiilor Studenți pentru viață și Romania pentru viață au inceput pregătirile pentru organizarea celui mare eveniment pro-viață din Romania: Marșul pentru viață 2024. Manifestarea va avea loc in numeroase localități din Romania și Republica Moldova. Tinerii au anunțat data și traseul marșului de la București.

„Astăzi ne-am intalnit cu cațiva voluntari din Arhiepiscopia Bucureștilor, pentru a discuta despre ce este Marșul pentru viață, despre istoria acestui eveniment, care este cel mai mare eveniment pro-viață din Romania, și de ce merită să se implice la nivel de organizare, de coordonare de voluntari și toate celelalte lucruri care trebuie făcute”, a declarat, pentru Trinitas TV, Teodora Diana Paul, președinta Studenți pentru viață București.

Voluntarii se pot implica in pregătirile dinaintea evenimentului și in acțiunile de promovare, dar și in ziua marșului, cand pot ajuta, inainte de plecarea pe traseu, cu impărțirea pancartelor, cu videoclipuri pentru rețelele de socializare și altele asemenea.

Marșul pentru viață 2024 la București: Traseu

„Vor putea să contribuie mai mult la construirea unei culturi a vieții in Romania prin participarea la Marșul pentru viață”, a explicat Teodora Diana Paul.

Marșul pentru viață 2024 are tema „Construim impreună pentru viață” și, la București, are loc in data de 30 martie, pe traseul Piața Universității – Bd Regina Elisabeta – Bd Schitu Măgureanu – Parcul Izvor.

Dacă ești pasionat de coordonare de proiecte, de organizare, de foto-video, de grafică, sau vrei să ajuți in orice fel la organizarea celui mai mare eveniment pro-viață din Romania, completează formularul de inscriere.

Cel mai mare eveniment pro-viață din Romania

Marșul pentru viață este punctul culminant al unei serii mai ample de manifestări pro-viață organizate anual in luna martie sub numele generic de Luna pentru viață.

In 2023, Luna și Marșul pentru viață s-au desfășurat in 1100 de localități din Romania și Republica Moldova. Anul acesta, evenimentul ajunge la a 14-a ediție națională și a 10-a de peste Prut.

Mișcarea nu se concentrează pe interdicții, ci promovează�schimbări legislative afirmative, care să creeze mediul propice pentru creșterea copiilor și sprijinirea femeilor.

Principalele propuneri ale mișcării Marșul pentru viață Romania și Republica Moldova vizează inființarea de cat mai multe centre de sprijin pentru femeile insărcinate și politici publice care să le ajute mai mult.

Foto credit: Ionuț Stoica (deschidere articol)

Urmărește-ne pe Telegram:�t.me/basilicanews


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 99

Id: 80360

Data: Feb 21, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).