Romii care au murit in lagăre, deportări și robie au fost pomeniți la Ramnicu Valcea

O slujbă de pomenire pentru romii care au murit in lagăre, deportări și robie a fost oficiată marți la Biserica „Inălțarea Domnului” din cartierul Ostroveni al municipiului Ramnicu Valcea.

Pr. Constantin Olariu, consilier eparhial, a transmis mesajul Inaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Ramnicului.

„Manifestările comemorative reprezintă un bun prilej de cunoaștere a unor aspecte documentare și istorice ce privesc viața comunitățile rromilor, dar și contextul prielnic de a afirma lucrarea pastoral-misionară a Bisericii, atat in trecut, cat și in actualitate”, a transmis ierarhul.

Inaltpreasfinția Sa a subliniat că „in Arhiepiscopia Ramnicului s-a acordat o atenție deosebită pastorației in comunitățile rome, din dorința de a identifica și dezvolta cat mai multe posibilități de facilitare a integrării in comunitatea liturgică, prin cultivarea conștiinței ecleziale, prin promovarea sfințeniei căsătoriei, a solidarităţii, dar, mai ales, prin sprijinul real oferit pe plan social și educativ”.

Manifestarea a fost organizată cu ocazia implinirii a 168 de ani de la Dezrobire. „Ziua dezrobirii romilor din Romania” este serbată anual pe 20 februarie, zi care amintește de promulgarea legii pentru eliberarea romilor in anul 1856. Biserica Ortodoxă Romană s-a implicat continuu in ajutorarea comunităților de romi din țara noastră.

Din 2015 au fost dezvoltate 8 programe sociale in cadrul Departamentului de Misiune pentru Romi din Arhiepiscopia Ramnicului.

Foto credit: Arhiepiscopia Ramnicului


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 69

Id: 80358

Data: Feb 21, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).