Peste 2.000 de litri de dezinfectanți au fost impărțiți spitalelor din Caraș-Severin

Reprezentanții Sectorului Social-Misionar al Episcopiei Caransebeșului au distribuit, de la inceputul anului, peste 2.000 de litri de dezinfectanți fiecărui spital din județul Caraș-Severin.

Manifestarea a fost sprijinită de Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane din București.

Instituțiile medicale beneficiare au fost Spitalul Orășenesc Oravița, Spitalul Orășenesc Moldova Nouă, Spitalul Orășenesc Oțelu Roșu, Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș și Spitalul Județean de Urgență Reșița.

„Activitatea desfășurată de Episcopia Caransebeșului se inscrie in activitățile pe care noi le desfășurăm de multă vreme. De-a lungul timpului, Eparhia noastră, prin purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Episcop Lucian, a stat aproape de cei aflați in suferință și in necazuri, de cei aflați in nevoi, desfășurand foarte multe programe de cercetare și programe de rugăciune”, a spus pr. Gabriel Gozman, consilier eparhial in cadrul Sectorului Social-Misionar al Episcopiei Caransebeșului.

Pr. Gabriel Gozman a subliniat că „anul acesta, mai ales că este anul omagial al pastorației și ingrijirii bolnavilor, vom avea un astfel de proiect prin care toți preoții din Eparhie vor cerceta pe cei bolnavi, se vor săvarși rugăciuni și Taina Sfantului Maslu la căpătaiul acestora, vor fi impărțite cărți de rugăciune gratuit tuturor celor care se află in unitățile spitalicești și unitățile de ingrijire socială de pe raza Eparhiei noastre”.

PS Lucian va vizita in perioada următoare toate unitățile medicale din cadrul eparhiei pentru a oferi celor bolnavi cărți de rugăciuni, Sfinte Scripturi și alte daruri.

Foto credit: Episcopia Caransebeșului


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 84

Id: 80356

Data: Feb 21, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).