Episcopul Ungariei a participat la resfințirea unei biserici mehedințene

Episcopul Nicodim al Severinului și Strehaiei și Episcopul Siluan al Ungariei au oficiat săptămana trecută slujba de sfințire a Bisericii „Sf. Ioan Botezătorul” din satul Padina Mare, județul Mehedinți.

La manifestare au participat oficialități locale și centrale, preoți din parohiile invecinate, și numeroși credincioși. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul „Sf. Cuv. Nicodim” al Catedralei episcopale din Drobeta-Turnu Severin.

Preasfințitul Părinte Siluan a vorbit in predică despre minunea vindecării fiicei femeii canaanence. „Orice s-ar intampla să nu fim ingroziți, să nu fim speriați de orice ar veni peste lume sau peste noi, ci să ne intărim in credința pe care o avem”, a mai spus ierarhul.

La final, PS Nicodim a acordat rangul de iconom stavrofor pr. Ionel Daniel Birău și pr. paroh Claudiu Pițiga.

In perioada 2004-2005, parohul din Padina Mare a renovat exteriorul bisericii, in 2012 a schimbat acoperișul, intre 2013-2018 au inceput lucrările pentru zidire și pictură, iar la finalul anului 2017 aproximativ 50% din suprafața bisericii era pictată. Lucrările au fost finalizate in anul 2023.

Foto credit: Episcopia Severinului


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 101

Id: 80361

Data: Feb 21, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).