Mărturisitorii Ortodoxiei din inchisorile comuniste vor fi comemorați la Vatra Dornei

Mărturisitorii Ortodoxiei din inchisorile comuniste vor fi comemorați sambătă la Vatra Dornei. Parastasul va fi oficiat cu ocazia inchiderii expoziției de portrete „Cade albă nea peste viața mea”, semnată de artistul plastic Aida Șușter Boțan.

Expoziția se află găzduită la Centrul Muzeal și Multicultural „Cazinoul Băilor” din Vatra Dornei, clădire recent restaurată de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și reinaugurată in data de 28 noiembrie 2023.

Manifestarea este organizată de Sectorul Catehizare, tineret și educație pentru viață al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, impreună cu Asociația Părinți pentru Ora de religie.

După slujba de pomenire, oficiată incepand cu ora 12:30, vor avea loc mai multe manifestări culturale susținute de Corala „Ecou dornean” a Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” – Dorna Arini, Ansamblul Tradițional „Dor de la Moara”, precum și de grupurile de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” – Campulung Moldovenesc, Colegiul Tehnic Rădăuți, Parohia „Sfantul Nicolae” – Sadova II și Parohia „Adormirea Maicii Domnului” – Dorna Arini.

De asemenea, in cadrul manifestării copiii și tinerii pasionați de lirică din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților vor interpreta poezii.

„Prin acest eveniment cultural-catehetic se dorește reliefarea și actualizarea actelor de vrednicie și de mărturisire ale inaintașilor neamului nostru, care au păstrat pană la sfarșit valorile credinței strămoșești in cele mai incercate vremuri, opunand rezistență promovării ideologiilor comuniste atee”, au transmis reprezentanții eparhiei.

Incepand cu 1 martie, expoziția „Cade albă nea peste viața mea” va fi adusă la București.

Afișul evenimentului. Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Vezi și: Chipuri de mărturisitori din inchisorile comuniste expuse in una dintre cele mai frumoase clădiri din Bucovina

Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 115

Id: 80363

Data: Feb 22, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).