Muzeul Mitropolitan din Iași găzduiește expoziții de artă creștină in Luna Sculptorilor Romani

Luni, de Ziua Națională Brancuși, la Muzeul Mitropolitan din Iași au fost vernisate patru expoziții: una colectivă, „Hieratique”, și trei individuale, „Calea Crucii”, „Apostolica” și „Botezul Muceniciei”.

Muzeul este partener al manifestării, cu o serie de expoziții dedicate artei creștine.

A patra ediție a Lunii Sculptorilor Romani´┐Żaduce publicului ieșean, timp de o lună, peste 350 de opere de artă, ce poartă semnătura a 113 autori din perioada modernă și contemporană, organizate in 24 de expoziții personale și colective, dar și expuse pe principalele artere pietonale ale orașului.

Arhiepiscopia Iașilor, prin Sectorul Cultural și Muzeul Mitropolitan a venit in intampinarea acestei manifestări culturale, găzduind in spațiile sale mai multe expoziții ale sculptorilor romani consacrați, prin care au putut transmite privitorului un mesaj creștin.

„Expoziția de aici, și mă refer la cea colectivă, pentru că aici au fost mai multe expoziții, toate avand tematică creștină, expoziția aceasta colectivă de aici reunește artiști foarte importanți din Iași, dar și din alte zone ale țării. Lucrările sunt foarte variate, sunt realizate in diferite tipuri de materiale, sunt foarte expresive și cred că se integrează foarte bine acestui spațiu, intrand in dialog și cu arta sacră, expusă permanent in acest muzeu”, a declarat Luiza Barcan, unul dintre curatorii evenimentului, pentru Doxologia.

Doritorii pot vizita expozițiile pană luna viitoare.

Foto credit: Doxologia


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 113

Id: 80362

Data: Feb 22, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).