In imagini: Expoziție cu tablouri ce ilustrează chipuri ale varstnicilor la Galați

Arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos a participat marți la vernisarea expoziției „Portrete – tablouri, schițe, grafică” amplasată in Sala „Sergiu Dumitrescu” a Muzeului Eparhial.

Expoziția cuprinde o parte din cele peste 400 de lucrări colecționate de-a lungul timpului de către domnul Vasile Joantă, președintele Asociației „Pro Boholț”.

Evenimentul cultural se inscrie in seria manifestărilor organizate de Arhiepiscopia Dunării de Jos in anul omagial al pastorației persoanelor varstnice, intre lucrările expuse sunt ilustrate chipuri ale unor persoane varstnice din satul romanesc.

Artistul plastic Gheorghe Miron a elogiat personalitatea colecționarului apreciind o serie de calități ale colecționarului şi promotorului de artă din care transcende iubirea acestuia față de frumos.

Prof. univ. Cătălin Fetecău, președintele Senatului Universității „Dunărea de Jos”, a vorbit despre iubirea care poate fi regăsită in lucrările de artă.

Vasile Joantă a spus că admirarea unei lucrări de artă aduce liniștire sufletească şi contemplarea lui Dumnezeu.

Arhiepiscopul Casian a evidențiat măsura in care o lucrare de artă are capacitatea de a comunica in timp şi a transmis un cuvant de aprecierea și mulțumire pentru aducerea la Galați a unei astfel de expoziții.

Expoziția poate fi vizitată in perioada 17 mai – 20 iunie 2023.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 113

Id: 78326

Data: May 19, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).