Omilii la Evanghelia dupa Ioan

DSC_7171(1)

La Editura Basilica a Patriarhiei Romane a aparut volumul 15 din Seria noua a colectiei Parinti si Scriitori Bisericesti . Volumul cuprinde Omilii la Evanghelia dupa Ioan a Sfantului Ioan Gura de Aur.

Cartea este publicata cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Romaniei. Traducerea din limba greaca veche a fost realizata de Maria-Iuliana Rizeanu, iar introducerea si notele sunt semnate de Ierom. Policarp Pirvuloiu.

Volumul contine 88 de omilii ale Sfantului Ioan Gura de Aur. Autoritatea lor este certa, dat fiind faptul ca Sinodul de la Calcedon le citeaza ca fiind opera hrisostomica.

Modelul fiecarei omilii este foarte bine definit. Frapeaza dimensiunea polemica a textului. Fiecare cuvantare debuteaza cu o concisa si stilizata introducere. Urmeaza partea exegetica, cea mai ampla, in care sunt comentate in special versetele cele mai relevante pentru doctrina hristologica si sunt combatute afirmatiile arienilor. Finalul este o exhortatie morala, concentrandu-se asupra unei virtuti sugerate, de regula, de textul evanghelic analizat precizeaza ierom Policarp Pirvuloiu in introducerea volumului.

Lucrarea poate fi cumparata de la de la Libraria Cartilor Bisericesti (Intr. Miron Cristea nr. 6), Magazinul Ortodoxia (Calea Victoriei nr. 45, langa bisericaKretulescu), Galeriile Cuvantul Vietii (Calea Victoriei, Nr. 28), Magazinul Libraria Ortodoxa (B-dul Regina Maria, Nr. 1) sau prin comanda pe internet la adresa [email protected]

The post Omilii la Evanghelia dupa Ioan appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriahiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 634

Id: 60146

Data: Jun 12, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Evanghelia zilei