Prezenta romaneasca la Festivalul International de Muzica Ortodoxa din Bulgaria

DSC_7171

In perioada 10-14 iunie 2016, in localitatea Pomorie din Bulgaria, se desfasoara a XIII-a editie a Festivalului International de Muzica Ortodoxa Cuvine-se cu adevarat (Dostoino est).

Cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului si Bacaului, la festival participa corul parohiei Buna Vestire din Tg. Ocna, Protopopiatul Onesti.

In aceasta perioada de patru zile, grupurile participante prezinta, in cadrul lacasului de cult din Pomorie, piesele pregatite in conformitate cu regulamentul festivalului: 8 piese din care minim 4 in limba rusa si 2 piese din repertoriul compozitorului si dirijorului Al. Arhanghelskii, de la a carui nastere se implinesc anul acesta 170 de ani. De asemenea, in cadrul festivalului, grupurile corale interpreteaza in aer liber si piese din repertoriul national specific, a precizat Pr. Ioan Vasile Pantiru, Parohia Buna Vestire Tg. Ocna.

Evenimentul este organizat, in fiecare an, sub patronajul spiritual al Bisericii Ortodoxe din Bulgaria si cu sprijinul autoritatilor locale din orasul Pomorie. La festival  participa grupuri si formatii corale din tari precum: Rusia, Ucraina, Bulgaria, Republica Moldova, Polonia, Romania s.a.

DSC_7250

 

 

The post Prezenta romaneasca la Festivalul International de Muzica Ortodoxa din Bulgaria appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriahiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 668

Id: 60147

Data: Jun 12, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Evanghelia zilei